Proeven aan genetica

Les

Proeven aan genetica

In deze les onderzoeken leerlingen de genetica achter smaak. Ze doen een smaaktest met de bittere stof PTC om hun fenotype te bepalen en isoleren DNA uit hun eigen wangslijmvlies om hun genotype voor de PTC-receptor vast te stellen. Hierbij gebruiken ze PCR, restrictie-enzymen en gelelektroforese en reflecteren ze op hun experimenten.

    • Verdunnen Restrictie-Enzym, Labelen en Uitvullen 
    • Labelen en Uitvullen PCR-Reagentia
    • Extractie-Oplossing Maken
    • Prepareren Zoutoplossing
    • Maken van een TBE-Buffer - Specifiek
    • Pipetteren

      Handig om te hebben

      Gerelateerd lesmateriaal


        • DNA practica met Schoollabs

          Met Schoollabs laat je leerlingen een volledige laboratoriumtest uitvoeren. Zo maak je leerlingen wegwijs in DNA-technieken tijdens het biologie practicum.

          Bekijk het leskanaal

        • Bèta, wetenschap en techniek (VO)

          Een 3D printer bij wiskunde of het ontwerpen van een vertical farm: zo integreer je onderzoeken en ontwerpen in de [...]

          Bekijk het leskanaal