• Ontdek de gratis lesbibliotheek

  • Verdiep je in een thema

  • Schaf je lesbenodigdheden aan

Veelgestelde vragen

Waarom leapo?

Leapo is dé verzamelplek van kwalitatief lesmateriaal over bèta, wetenschap en techniek. Alles wat je als leraar nodig hebt om aan de slag te gaan met bèta, wetenschap en techniek vind je hier: van kant- en klaar lesmateriaal waar je direct mee aan de slag kunt in de klas, tot microlearnings waarmee je didactische vaardigheden en kennis als leraar bijspijkert.

Wat kan ik allemaal vinden op Leapo?

Het leerportaal Leapo is zo opgezet dat je er als docent in het primair en voortgezet onderwijs alles kunt vinden wat je nodig hebt om je lessen te verrijken: kwalitatief kant- en klaar lesmateriaal waar je direct mee aan de slag kunt in de klas en microlearnings waarmee je je didactische vaardigheden en kennis up-to-date houdt. Daarnaast kun je je abonneren op een kanaal: daarmee heb je als docent een jaar lang toegang tot lesmateriaal en microlearnings rondom een bepaald leermiddel of een specifieke didactiek.

Waar vind ik het lesmateriaal?

Het lesmateriaal op Leapo staat in de lesbibliotheek. Hier vind je met de slimme filters, zoals leerweg, leermiddel, vak en thema, precies de les die jij zoekt voor jouw leerlingen. De lessen zijn zo gemaakt dat je er met minimale voorbereidingstijd mee aan de slag kunt in de klas. Elke les bevat een docentenhandleiding met leerdoelen en benodigdheden, werkbladen en slides die je vanuit Leapo direct kunt laten zien op het digiboard.

Wat zijn microlearnings?

Heb je een abonnement op een themakanaal? Dan kan je gebruik maken van de microlearnings. Microlearnings helpen jou in maximaal 30 minuten om je didactische vaardigheden of kennis over een bepaald leermiddel bij te spijkeren. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een vragencultuur in de klas, of praktische tips voor ontwerpend leren. Daarnaast bieden microlearnings ook technische instructies rondom leermiddelen zoals de 3D-printer, mBot of VR-bril.

Wat is een kanaal?

Met een jaarabonnement op een kanaal heb je toegang tot alle lessen en microlearnings rondom een bepaald leermiddel, thema of didactiek. Als biologie- of wiskundedocent is het kanaal Bèta wetenschap en techniek bijvoorbeeld interessant. Als leerkracht in het basisonderwijs kun je veel hebben aan het kanaal Natuur, wetenschap en techniek. Met een abonnement op een kanaal beschik je niet alleen over uniek lesmateriaal dat je nergens anders op internet kunt vinden, maar kun je bovendien onbeperkt gebruik maken van de microlearnings.

Hoe gebruik ik Leapo?

Met het aanmaken van een account kun je onbeperkt gebruik maken van al het gratis materiaal in de Lesbibliotheek van Leapo.

Daarnaast bevat Leapo ook kanalen met uniek lesmateriaal en microlearnings waarmee je je als leraar kunt professionaliseren. Door je te abonneren op een kanaal krijg je toegang tot de microlearnings en het unieke lesmateriaal rondom een specifiek leermiddel, thema of een didactiek.

Voor wie is Leapo?

Leapo is voor leerkrachten en W&T coördinatoren in het basisonderwijs (groep 1 tot en met 8) en bèta- en techniekdocenten en techlabcoördinator in het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo).

Het lesmateriaal en de microlearnings zijn gemaakt om jou als leerkracht of docent te ondersteunen in het geven van prikkelende lessen op het gebied van bèta, wetenschap en techniek.

Ik ben geen docent, maar wil wel graag Leapo gebruiken. Mag dat?

Jazeker! Dat Leapo door veel docenten en leerkrachten wordt gebruikt, wil niet zeggen dat Leapo exclusief voor het onderwijs is. Ook als je niet voor de klas staat mag je gebruik maken van de gratis lessen, een abonnement afsluiten of een product bij ons kopen.

Kunnen meerdere docenten op 1 account?

Nee, een account is persoonlijk en staat op naam. De les mag wel gedeeld worden binnen een school.

Kunnen mijn leerlingen ook in Leapo?

Nee, zowel de lessen als de microlearnings zijn bedoeld ter ondersteuning van de leraar. Het lesmateriaal is indirect wel gemaakt voor de leerlingen, maar zij kunnen niet zelf in Leapo. Dat geldt ook voor de microlearnings: deze zijn gemaakt voor jou als leraar om je verder te professionaliseren.

Hoe weet ik wanneer er nieuw lesmateriaal op Leapo staat?

Een kanaal wordt regelmatig aangevuld met nieuwe lessen en microlearnings. Wil je altijd op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de Leapo nieuwsbrief.

Waarom zou ik een abonnement nemen op een kanaal?

Via een kanaal heb je niet alleen toegang tot het gratis materiaal op Leapo, maar kun je ook gebruik maken van unieke lessen die je nergens anders op internet kunt vinden. Een kanaal is een totaalpakket rondom een bepaald thema of leermiddel. Het bevat alles wat jij als docent nodig hebt om van start te gaan: een introductie tot het thema of leermiddel, microlearnings die jou als docent helpen boven de stof te staan en een aantal uitdagende basislessen waarmee je in de klas direct aan de slag kunt. Een kanaal wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal. Zo kun je je onderwijs het hele schooljaar verrijken met prikkelende en unieke lessen.

Kan ik op factuur betalen?

Ja, dat kan zeker. Wel moet je binnen 31 dagen de factuur betalen.

Stopt mijn jaarabonnement automatisch na een jaar?

Nee, je jaarabonnement wordt automatisch verlengd, tenzij je hem zelf tijdig opzegt.

Hoe kan ik mijn jaarabonnement voor Leapo opzeggen?

Jammer dat je jouw jaarabonnement van Leapo wil opzeggen. We hopen dat je een fijne ervaring hebt gehad met ons platform. Je kan een mail sturen naar info@leapo.nl en wij regelen de rest. Let op: doe dit wel op tijd.

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Wat vervelend om te horen. Je mag je klacht mailen naar info@leapo.nl of bellen naar 030-237 2100.

Wie zit er achter Leapo?

Leapo is een initiatief van WisMon, het onderwijsinstituut dat bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk maakt voor iedereen.

De inhoud van Leapo wordt gemaakt door een community van creatieve en ervaren onderwijsmakers van binnen en buiten WisMon. Heb je als docent of organisatie leuk lesmateriaal ontwikkeld, dan werken wij graag met je samen. Onze redactie bekijkt het materiaal en zorgt ervoor dat het voldoet aan de kwaliteitseisen die we op Leapo hanteren.

Daarnaast vind je op Leapo gratis lesmateriaal van verschillende onderwijsorganisaties, zoals NEMO, Esero, FutureNL en Naturalis.

Contact

Wij helpen je graag!


030-237 2100
info@leapo.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van alle nieuwe lessen!