Breng bèta, wetenschap en techniek tot leven!

Bij Leapo zien we steeds weer hoe nieuwsgierig kinderen zijn naar de wereld om zich heen. Kinderen willen van nature weten hoe dingen in elkaar zitten. Ze experimenteren graag en vinden het leuk om zelf al doende problemen op te lossen en dingen te maken.

Leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om die verborgen onderzoekers, ontwerpers en makers in jouw klaslokaal wakker te maken. Met activerende lessen die aansluiten bij de leefwereld van de leerling. En met korte e-learnings, waarmee je jouw didactische vaardigheden als docent bijspijkert.

Zo brengen we de wereld van bèta, wetenschap en technologie samen tot leven.

Lesbibliotheek

Prikkelende proefjes, activerende spellen en uitdagende opdrachten: met het kant-en klare lesmateriaal wakker je de natuurlijke nieuwsgierigheid van jouw leerlingen aan.

Microlearnings

Als leraar je kennis bijspijkeren over onderzoekend en ontwerpend leren, 3D printen of practicumonderwijs: met de microlearnings leer je het in een handomdraai.

Onze visie op leren

Leren door te doen

Onze lessen en microlearnings zijn ervaringsgericht, de leerling gaat zelf aan de slag in een concrete en levensechte context. Zo krijgt de leerstof meer betekenis.

Iedereen doet mee

De leeractiviteiten sluiten aan bij het curriculum en zijn gedifferentieerd, inclusief en (visueel) overzichtelijk. Zo betrek je alle leerlingen bij de stof. 

De lerende heeft regie

Onderzoeken, ontwerpen en ontdekken staan centraal in onze lessen én microlearnings. Zo stimuleren we eigenaarschap over het leerproces bij zowel leraar als leerling. 


Leren is leuk

De lessen en microlearnings zijn naast leerzaam ook leuk, doordat ze steeds aansluiten bij de leefwereld van de leerling: de stof komt echt tot leven en dat werkt motiverend. 

Kwaliteit staat voorop

De lessen en microlearnings zijn gemaakt door vakmensen, gebaseerd op erkende didactieken en getest op de doelgroep. Zo weet je zeker dat je lessen goed in elkaar zitten. 

Impact maken

Al ons materiaal is uniek en ontwikkeld met het oog op gedragsverandering, vernieuwing en maatschappelijke relevantie. Zo hebben je lessen altijd toegevoegde waarde. 

Leapo is een initiatief van WisMon

Een wereld waarin bèta-, wetenschap– en techniekonderwijs leuk en toegankelijk is voor iedereen. Dat is de missie waar onderwijsinstituut WisMon zich voor inzet. WisMon doet dit door het faciliteren van actief, ervaringsgericht onderwijs, waarin de leefwereld van de leerling en het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden centraal staan. Daarmee draagt WisMon bij aan het vergroten van de interesse in bèta, wetenschap en techniek, en het opleiden voor de banen van de toekomst

Gemaakt door vakmensen uit het onderwijs

Karlijn

Wetenschap en techniek

Avonturier en globetrotter Karlijn staat altijd bol van de ideeën om leerlingen avontuurlijk, onderzoekend en ontwerpend te laten leren.

Bart

Virtual reality

Als onderwijsontwikkelaar en met zijn bijzondere blik op de wereld, weet Bart elke leerling te boeien met zijn lessen.

Myrna

Biologie

Van snij-practica met koeienhart, tot het oplossen van een moord via gelelektroforese. Bij het maken van haar lessen staat Myrna altijd op scherp.

Joyce

Biologie

Of het nu gaat om een lesje 3D-printen, lasersnijden of een DNA-practicum: lesmateriaal ontwerpen dat aansluit bij de behoefte van de leerlingen zit Joyce in de genen.

Ruben

Technologie en toepassing

Ruben ziet de toekomst vol met technische snufjes. Hij creëert dagelijks vernieuwend onderwijs met zelflerende robots, en programmeerbare 3D-printers.

Sanne

Wiskunde

Een workout maken met verhoudingstabellen, of een waddentocht uitzetten via modellen van de getijden. Wiskunde komt tot leven met de afgemeten lessen van Sanne.

Danaë

Wetenschap en techniek PO

Bedenken, ontwerpen, testen en een beetje bijschaven: het maken van microlearnings rondom onderzoekend leren is leerkracht en schrijver Danaë op het lijf geschreven.

Mirte

Scheikunde

Mirte ontwikkelt met veel enthousiasme lesmateriaal voor scheikunde. Net als haar favoriete deeltje de proton, doet zij dat altijd vanuit een positief geladen gemoed.

Contact

Wij helpen je graag!


030-237 2100
info@leapo.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van alle nieuwe lessen!