Crime Scene Investigation


In deze cursus ga je aan de slag met de les 'Crime Scene Investigation' van WisMon Schoollabs, waarin leerlingen met behulp van DNA-fingerprinting op zoek gaan naar de dader van de moord op dokter de Waard.
by Koen Heuvelmans
1,5 uur
12 Lessen

Cursusbeschrijving

In deze cursus ga je aan de slag met de les ‘Crime Scene Investigation’ van WisMon Schoollabs, waarin leerlingen met behulp van DNA-fingerprinting op zoek gaan naar de dader van de moord op dokter de Waard. Aan de hand van de docentenhandleiding horend bij de les ‘Crime Scene Investigation’ leer je over wat er komt kijken bij de voorbereiding en begeleiding van de les en het practicum dat de leerlingen uitvoeren. Verder vind je hier informatie over het gebruik van de benodigde apparatuur van MiniOne®, en kan je het benodigde lesmateriaal downloaden. De inhoud van de docentenhandleiding wordt ook in de onderstaande video besproken.

Instructievideo Crime Scene Investigation

Leerdoelen

Na het voltooien van deze cursus:

  • Weet je waar de les ‘Crime Scene Investigation’ over gaat en hoe deze is opgezet
  • Kun je het practicum van deze les voorbereiden en weet je waar je op moet letten tijdens het begeleiden van het practicum

Achtergrondinformatie

Meer over de concept-contextmethode in het biologieonderwijs:

Boersma, K.Th., Kamp, M.J.A., Oever, L. van den, Schalk, H.H. (2010). Naar actueel, relevant en samenhangend biologieonderwijs. Utrecht: CVBO.

Meer over DNA-technieken, zoals gelelektroforese en PCR:

Zie hoofdstuk 8 van: Alberts, B., Johnson, A.D., Lewis, J., Morgan, D., Raff, M., Roberts, K., & Walter, P. (2014). Molecular Biology of the Cell (6th ed.). New York: Garland Science.

Details

  • Onderdeel abonnement:
    Schoollabs
  • Aantal lessen: 12
  • Voor: Docenten Biologie
  • Doelgroep: HAVO 4/5 en VWO 4/5