Les

Smart Plant

In deze lessenserie gaan de leerlingen een Smart Plant ontwerpen, een robot die precies aanvoelt wat een plant nodig heeft om te overleven. Hierbij zullen de leerlingen rekening moeten houden met de lichtintensiteit, bodemvochtigheid en de temperatuur, allemaal factoren die een rol spelen in de ontwikkeling van een plant. Ze leren hierbij hun kennis over block sense, block think en block art toe te passen in een biologie vraagstuk.

Moeilijkheid

HAVO / VWO
klas 3

VWO / HAVO
klas 4


Downloads

Handig om te hebben

Gerelateerd lesmateriaal

  Gerelateerde micro learnings

   • Programmeren met Makeblock

    Robots bouwen en aansturen en (blok-)programmeren: met Makeblock laat je leerlingen kennis maken met robotica en programmeren.

    Bekijk het leskanaal

   • Build Your Own Robot met BYOR

    Een prototype robot maken met huis-tuin-en keukenmaterialen: BYOR laat leerlingen laagdrempelig kennismaken met elektronica.

    Bekijk het leskanaal

   • Digi-doeners van FutureNL

    Met de Digidoener-lessen van FutureNL neem je leerlingen mee in ethiek en technologie, burgerschap en 21e-eeuwse vaardigheden.

    Bekijk het leskanaal

   • Natuur, wetenschap en techniek (PO)

    Leren over licht en wonderlijk water: onderzoekend en ontwerpend ontdekken leerlingen in het basisonderwijs de wereld om zich heen.

    Bekijk het leskanaal

   • Bèta, wetenschap en techniek (VO)

    Een 3D printer bij wiskunde of het ontwerpen van een vertical farm: zo integreer je onderzoeken en ontwerpen in de [...]

    Bekijk het leskanaal