• Ontdek de gratis lesbibliotheek

  • Verdiep je in een thema

  • Schaf je lesbenodigdheden aan

Robotica en programmeren

Robotica en programmeren

  • Praktische tips over inzet robotica en programmeren in de klas met o.a. Micro:bit, Makeblock, Niryo, BYOR, Tello Drone en AlphAI
  • Context rijk lesmateriaal voor leerlingen
  • Informatieve microlearnings en handleidingen voor docenten

Leerweg

VMBO / HAVO / VWO
klas 1, klas 2, klas 3, klas 4

Basisonderwijs
groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8

HAVO / VWO
klas 5

VWO
klas 6

Onderwerpen

Artificial Intelligence Internet of Things Data Science Computertechnologie Robotica Programmeren

49,95 incl. BTW voor 1 jaar


Robotica en programmeren

Robots bouwen, aansturen en (blok-)programmeren: met het themakanaal robotica en programma ervaren leerlingen hoe het is om te programmeren, gaan ze aan de slag met computational thinking en passen ze dit toe in context rijke lessen.

Een toevoeging van robotica en programmeren aan je curriculum is dé manier om je leerlingen te laten werken aan hun 21e-eeuwse vaardigheden. Zo worden jouw leerlingen gestimuleerd om logisch en probleemoplossend na te denken met een fysiek resultaat. Daarnaast sluit robotica en programmeren naadloos aan bij bijvoorbeeld wetenschap & techniek, de 7 werelden van techniek en de belangrijkste technische keuzevakken van het vmbo.

Ook vind je in dit themakanaal een groot en divers aanbod microlearnings voor jou als docent! Deze microlearnings helpen jouw bij het toepassen van een didactiek, het zelf leren programmeren of besturen van een robot, unplugged programmeren, problemen oplossen of toepassen van de robot in de klas.

This content is only available to members.


Robots bouwen, aansturen en (blok-)programmeren: met het themakanaal robotica en programma ervaren leerlingen hoe het is om te programmeren, gaan ze aan de slag met computational thinking en passen ze dit toe in context rijke lessen. Een toevoeging van robotica en programmeren aan je curriculum is dé manier om je leerlingen te laten werken aan hun 21e-eeuwse vaardigheden. Zo worden jouw leerlingen gestimuleerd om logisch en probleemoplossend na te denken met een fysiek resultaat. Daarnaast sluit robotica en programmeren naadloos aan bij bijvoorbeeld wetenschap & techniek, de 7 werelden van techniek en de belangrijkste technische keuzevakken van het vmbo. Ook vind je in dit themakanaal een groot en divers aanbod microlearnings voor jou als docent! Deze microlearnings helpen jouw bij het toepassen van een didactiek, het zelf leren programmeren of besturen van een robot, unplugged programmeren, problemen oplossen of toepassen van de robot in de klas.
This content is only available to members.