• Ontdek de gratis lesbibliotheek

  • Verdiep je in een thema

  • Schaf je lesbenodigdheden aan

Lespakket Weet wat je eet van het Voedingscentrum

Maker

Lespakket Weet wat je eet van het Voedingscentrum

  • Leerlingen leren in het lespakket Weet wat je eet over gezond, veilig en duurzaam eten
  • Afwisselende online lessen die bestaan uit tekst, video’s, vragen en praktische opdrachten
  • Lessen sluiten aan bij vakken biologie, LO, verzorging en zorg & welzijn

Leerweg

MBO
niveau 3, niveau 4

HAVO / VWO / VMBO
klas 1, klas 2

HAVO / VWO
klas 3

Onderwerpen

Voedselconsumptie Gezond eten Voeding Veilig eten Duurzaam Voedselverspilling Milieu Schijf van Vijf Klimaat Voedselproductie

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. We ondersteunen scholen om aan de slag te gaan met voedseleducatie en het voedingsaanbod gezonder en duurzamer te maken.


Lespakket Weet wat je eet

Met het gratis online lespakket “Weet wat je eet” van het Voedingscentrum leren leerlingen over gezond, veilig en duurzaam eten en ontwikkelen ze voedselvaardigheden. Wat is nou gezond eten? En hoe eet je ook goed voor het milieu? Hoe kun je ongezonde verleidingen weerstaan en hoe maak je goede keuzes in de supermarkt? Bij “Weet wat je eet” komt dit allemaal aan bod. Het lespakket bestaat uit 6 online lessen, die leerlingen zelfstandig kunnen volgen.

Voor docenten

Het is mogelijk om zelf de lessen en praktische opdrachten te kiezen waar de leerlingen mee aan de slag gaan. Daarnaast kun je als docent de vorderingen van de leerlingen in de omgeving volgen. Via de website wwje.nl van het Voedingscentrum meld je je eenvoudig aan als docent, maak je een klas aan en kies je de lessen. Met behulp van een klascode kunnen de leerlingen snel en zelfstandig aan de slag.