Winactie Creall pakket – Kleuren mengen – secundair

Les

Winactie Creall pakket – Kleuren mengen – secundair

In deze les onderzoeken leerlingen de verschillende mogelijkheden van kleur. Door het gebruik van verf in deze les leren ze op speelde wijze om kleuren te herkennen en ze te benoemen en gaan ze zelf secundaire kleuren mengen. Omdat in deze les ‘de vos’ centraal staat, verkennen ze ook de uiterlijke kenmerken van dieren zoals vorm, kleur, bouw en beharing.

Wat heb je nodig
 • Plakkaat verf zoals Creall Eco color
 • Kleurplaat vos
 • Kwasten zoals Creall Kids brush balloon
 • Afbeelding van een vos
Winactie Creall pakket

In 2023 bestaat Havo b.v., de maker van Creall klei en verf, 60 jaar! En wie jarig is, trakteert. Daarom hebben we een winactie voor alle leerkrachten en leerlingen van het basisonderwijs.

Wat kun je winnen?
Elke klas over de hele wereld kan een tof Creall pakket winnen. Alle groepen 5 tot en met 8 uit Nederland maken daarnaast kans op een toffe kleiworkshop en een rondleiding door onze fabriek in Ermelo.

Hoe doe je mee?
Havo b.v. is een afkorting voor Handelsonderneming Vos. Dit Nederlandse familiebedrijf werd opgericht door meneer Vos in 1963. Het is dus niet vreemd dat we gek zijn op vossen. Speciaal voor deze winactie hebben we een leskaart gemaakt over een vos.

 1. Kies het juiste niveau hieronder en voer de les uit met jouw klas
 2. Maak daar één of meer foto’s van
 3. Stuur de foto’s uiterlijk 28 februari 2023 naar ons op via info@creall.com of tag ons op Instagram (@creallforschoolandhobby) of Facebook (@Creall)
 4. Vermeld bij je berichtje ‘winactie 60 jaar’, de naam, plaats en land van jouw school en welke groep je lesgeeft

De winnaars
Op 1 maart loten we de winnaars uit. Er zijn in Nederland 2 winnaars: 1 winnaar voor groep 1 t/m 4 en 1 winnaar van groep 5 t/m 8. Heeft jouw klas het Creall pakket gewonnen? Dan nemen we contact met je op om de prijs op te sturen. Heb je een workshop en rondleiding in Ermelo gewonnen? Dan stemmen we samen af wanneer dat het beste uitkomt.

Heel veel schilder- en leerplezier!

  Basisonderwijs
  groep 1, groep 2


  Downloads

  Gerelateerd lesmateriaal