Werken met de Lasersnijder

Werken met de lasersnijder

Ben je op zoek naar betekenisvolle lesideeën voor in de klas met de lasersnijder, wil je aan de slag met vectortekenen met je leerlingen of zoek je naar handvatten om ontwerpend leren te combineren met de lasersnijder? Hier vind je diverse cursussen die jou als leraar chierbij helpen.

Een abonnement op lasersnijden geeft jou als leraar toegang tot tientallen lessen verrijkt met duidelijke video’s, kant en klaar lesmateriaal, nuttige informatie en praktische tips rondom lasersnijden in het klaslokaal. Sommige lessen zijn ook geschikt om op het digibord te tonen, zodat de leerlingen mee kunnen leren.

Hieronder vind je een overzicht van de cursussen die nu online staan. Op basis van nieuwe inzichten en vragen van leraren voegen wij regelmatig nieuwe lessen en cursussen toe.

Leeftijd: 12-16 jaar

Doelgroep: VMBO

Niveau: beginnend en gevorderd

Onderwerpen: lasersnijden, vectortekenen, ontwerpend leren en kant en klaar lesmateriaal

Benodigdheden: lasersnijder

Lasersnijden image
WisMon-inekeschipstra.nl--17

Remco Liefting

3D-print Goeroe

Werken met de Lasersnijder

Wil je jouw leerlingen goed voorbereiden op de toekomst? Ga aan de slag met digitale vaardigheden door middel van Lasersnijden. Succes en plezier gegarandeerd! Ontdek met onze lessen de meerwaarde van Lasersnijden in het klaslokaal. Praktische lessen geschikt voor leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs als in het voortgezet onderwijs.

Overzicht cursussen binnen dit abonnement

Vragen en Antwoorden

Heb je een lasersnijder nodig voor deze cursus?

Voor enkele cursus onderdelen heb je geen lasersnijder nodig, zoals tekenprogramma’s voor de lasersnijder. Maar wil je het maximale uit deze cursus halen, dan is een lasersnijder noodzakelijk.

Welke lasersnijders ondersteunen jullie in deze cursus?

In principe kun je, ongeacht je merk lasersnijder, met de inhoud van deze cursus goed uit de voeten. Lessen over de lasersnijder zelf richten wij ons op de Beamo en Beambox (pro) van Flux en de mr. Beam II dreamcut.

 

Waar kan ik een goede lasersnijder vinden?

Wij verwijzen je graag naar de webshop van 3Dkanjers of WisMon.

Heb ik software nodig voor deze cursus?

Tijdens deze cursus bespreken wij verschillende soorten software waaronder Tinkercad (webbased), AutoCad en Inkscape. Als leraar kun je één of meerdere van deze software uitkiezen die het beste aansluit bij de doelgroep, lespraktijk en school.

Hoe ziet het lesmateriaal er uit?

Het lesmateriaal bestaat uit informatie voor de leerkracht en lesbrieven die je kunt uitprinten voor leerlingen. Soms aangevuld met filmpjes die de leerkracht kan tonen op het digibord.

Ik heb zelf een lesidee. Kan dat op deze website?

Jazeker. Stuur je zelfgemaakte lesmateriaal naar ons op en wij beoordelen of dit geschikt is voor op deze website.

Kunnen leerlingen ook inloggen op deze website?

Nee, al onze cursussen zijn gemaakt om de leerkracht te ondersteunen in het lesgeven van 3D-printen, Robotica & Programmeren e.d. Het is niet de bedoeling dat leerlingen inloggen met het account van de leerkracht.

Bieden jullie ook ondersteuning?

Jazeker. Neem contact met ons op via het contactformulier en een coach van WisMon neemt contact met je op om al je vragen te beantwoorden rondom lasersnijden.