Robotica & Programmeren

Robotica & Programmeren

Ben je op zoek naar betekenisvolle lesideeën voor in de klas met robotica, wil je aan de slag met programmeren met je leerlingen of wil je dat leerlingen hun eigen robot kunnen bouwen? Hier vind je diverse cursussen speciaal ontwikkeld om docenten met robotica en programmeren te ondersteunen.

Een abonnement op Robotica & Programmeren met WisMon geeft toegang tot tientallen lessen verrijkt met duidelijke instructievideo’s, nuttige informatie en praktische tips rondom robotica en programmeren in het klaslokaal. Bij het abonnement is een volledige leerlijn robotica en programmeren met de mBot en mBot Ranger in het VO inbegrepen. Aan de hand van uitdagende challenges en begeleidende instructieblocks leren leerlingen programmeerprincipes direct toe te passen. Ook maak je kennis met Festo’s Bionics4Education: een praktijkgerichte onderwijskit die gebruikt maakt van bionisch geïspireerde robots.

Hieronder vind je een overzicht van de cursussen die nu online staan. Op basis van nieuwe inzichten en vragen van docenten voegen wij regelmatig nieuwe lessen en cursussen toe.

Leeftijd: 12 – 15 jaar

Doelgroep: onderbouw vo

Niveau: beginnend en gevorderd

Onderwerpen: robotica en programmeren, werken met mBot en mBot Ranger van Makeblock, werken met Bionics4Education van Festo

Benodigdheden: Makeblock mBot en/of mBot Ranger | software: mBlock 5, Festo’s Bionics Kit

LIACS MakeX Robotwedstrijd LR-106
BuitenLeerlijn_Personeel_001

Karlijn Ballemans

Robotica-goeroe

Aan de slag met robotica en programmeren

Wil je jouw leerlingen goed voorbereiden op de toekomst? Ga aan de slag met digitale vaardigheden door middel van robotica en programmeren. Met onze praktische lessen ontdek je de meerwaarde van robotica en programmeren in het klaslokaal. Succes en plezier gegarandeerd!

Onze lessen zijn geschikt voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Cursusoverzicht

Course Category: Robotica & Programmeren

Vragen & Antwoorden

Heb je een robot nodig voor deze cursus?

Voor enkele cursusonderdelen, zoals de introductiecursus, heb je geen robot nodig. Maar wil je het maximale uit deze cursus halen dan is een robot noodzakelijk.

Welke robots ondersteunen jullie in deze cursus?

In deze cursussen richten wij ons op de mBot-serie van Makeblock en de bionische robots van Festo’s Bionics4Education.

Waar kan ik een goede robot vinden?

We verwijzen je graag naar de webshop van WisMon of Heutink.

Heb ik software nodig voor deze cursus?

Tijdens deze cursus werken we met mBlock 5. Dit softwareprogramma is gratis te downloaden voor gebruik in het onderwijs en kan ook online (webbased) worden gebruikt.

Hoe ziet het lesmateriaal eruit?

Ons lesmateriaal bestaat uit informatie voor de docent (docentenhandleiding) en lesbrieven voor leerlingen die uitgeprint kunnen worden. Soms is het lesmateriaal aangevuld met filmpjes die de docent kan tonen op het digibord.

Ik heb zelf een lesidee. Kan dat op deze website geplaatst worden?

Dat kan. Stuur je zelfgemaakte lesmateriaal naar ons op en wij beoordelen of dit geschikt is om op onze website te plaatsen.

Kunnen leerlingen ook inloggen op deze website?

Nee, al onze cursussen zijn gemaakt om docenten te ondersteunen in het lesgeven van Robotica & Programmeren. Het is niet de bedoeling dat leerlingen inloggen met het account van de docent.

Bieden jullie ook ondersteuning?

Jazeker! Neem contact met ons op via het contactformulier en een coach van WisMon staat klaar om al je vragen te beantwoorden rondom robotica en programmeren.

Sectie

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.