VMBO: Een product maken en verbeteren


3Dkanjers heeft met diverse leerkrachten en CAD-specialisten uit het werkveld deze cursus 3D-ontwerp en 3D-printen voor het VMBO ontwikkeld.
by Remco Liefting
1 semester
0 Lessen

Cursus beschrijving

3Dkanjers heeft met diverse leerkrachten en CAD-specialisten uit het werkveld de cursus 3D-ontwerp en 3D-printen voor het VMBO ontwikkeld. Deze is goed te gebruiken als aanvulling op bestaand lesmateriaal voor de module: een product maken en verbeteren.

Aan de hand van een concreet en herkenbaar product, in dit geval de plakbandrolhouder, wordt de leerling uitgedaagd om ontwerpen te beoordelen, te tekenen (2D en 3D) en uit te printen. De gekozen aanpak ondersteunt het stimuleren van de ondernemende vaardigheden van de leerling (initiatief tonen, innoveren) en het doen van eenvoudige onderzoeksactiviteiten om op grond daarvan beargumenteerde keuzes te maken.

3Dkanjers kiest voor het werken met Fusion 360 als platform voor 2D en 3D tekenen op het VMBO. Een professioneel en gratis (voor onderwijs) programma van Autodesk en wordt gezien als de opvolger van Inventor en is daarmee een stevige concurrent voor SolidWorks.

Training via bijscholing VMBO

Via Bijscholing VMBO verzorgen wij de training 3D-design en 3D-printen met Autodesk Fusion 360. Deze tweedaagse training richt zich specifiek op docenten VMBO (PIE en D&P) die nog geen ervaring hebben met 3D-ontwerp en/of Autodesk Fusion 360*. Tijdens de Fusion 360 training leert de deelnemer producten ontwerpen met Fusion 360. Zowel parametrisch als in vrije vorm. Uiteraard ontbreekt het maken van technische tekeningen niet. Ook leert de deelnemer 3D-printen vanuit Fusion 360. Na de training kan de deelnemer zelfstandig complete en digitale 3D-modellen en -tekeningen maken en is hij/zij in staat om gericht aan de slag te gaan met Fusion 360 in de klas. Dit aan de hand van praktische voorbeelden die relevant zijn voor de gestelde doelen uit het examenprogramma.

Details