Het Slicen van 3D-objecten


In deze Cursus leer je meer over Cura. Dit is een open source software programma dat is ontwikkeld door Ultimaker en geroemd wordt in de wereld van 3D-printen.
by Remco Liefting
2 uur
0 Lessen

Cursus beschrijving

Net als bij een “gewone” printer heb je software nodig om te kunnen 3D-printen. Software om een object te maken en software om een object klaar te maken voor de 3D-printer. Dat laatste gebeurt in de “2D-wereld” nu altijd op de achtergrond via drivers en instellingen in het printmenu. In de “3D-wereld” zijn dit (nog) separate software applicaties: “Slicers”.

Een “Slicer” is een softwareprogramma waarmee objecten, die gemaakt zijn met een 3D-tekenprogramma of die gedownload zijn vanaf een deelsite, klaar gemaakt worden voor de 3D-printer. Een “slicer” zet een .stl of .obj bestand om in een .gcode bestand. Sommige “slicers” hebben ook aanvullende “widgets” waarmee de 3D-printer ingesteld en gekalibreerd kan worden.

In deze Cursus leer je meer over Cura. Dit is een open source software programma dat is ontwikkeld door Ultimaker en geroemd wordt in de wereld van 3D-printen. Cura kan niet alleen bestanden voor de Ultimaker klaar maken (slicen), maar ook voor diverse andere (open source) 3D-printers.

Details