Gelelektroforese 101


In deze cursus leer je over de theoretische achtergrond van gelelektroforese en voer je een practicum met deze techniek uit.
by Koen Heuvelmans
1,5 uur
0 Lessen

Cursusbeschrijving

In deze cursus leer je over de theoretische achtergrond van gelelektroforese en voer je een practicum met deze techniek uit. Dit doe je aan de hand van de basishandleiding ‘Gelelektroforese’ van WisMon Schoollabs, waarmee je buiten de context van een les om kan oefenen met het gebruiken van gelelektroforese als onderzoekstechniek. Verder vind je hier informatie over het gebruik van de benodigde apparatuur van MiniOneĀ®, en kan je het benodigde lesmateriaal downloaden. De inhoud van de basishandleiding wordt ook in de onderstaande video besproken.

Instructievideo Gelelektroforese 101

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • Begrijp je de theorie achter de techniek gelelektroforese
  • Kun je een aantal voorbeelden van toepassingen van gelelektroforese noemen
  • Weet je hoe je een practicum met gelelektroforese moet uitvoeren

Achtergrondinformatie

Meer over de concept-contextmethode in het biologieonderwijs:

Boersma, K.Th., Kamp, M.J.A., Oever, L. van den, Schalk, H.H. (2010). Naar actueel, relevant en samenhangend biologieonderwijs. Utrecht: CVBO.

Meer over DNA-technieken, zoals gelelektroforese en PCR:

Zie hoofdstuk 8 van: Alberts, B., Johnson, A.D., Lewis, J., Morgan, D., Raff, M., Roberts, K., & Walter, P. (2014). Molecular Biology of the Cell (6th ed.). New York: Garland Science.

Details

  • Onderdeel abonnement:
    Schoollabs
  • Aantal lessen: 8
  • Voor: Docenten Biologie