Tinkercad Codeblokken


Zowel aandacht besteden aan 3D-tekenen en coderen? Het kan! Met Tinkercad codeblokken. Een nieuwe omgeving binnen Tinkercad waarin leerlingen hun 3D-ontwerpen kunnen coderen.
by Karlijn Ballemans
1 dagdeel
0 Lessen

Cursus beschrijving

Zowel aandacht besteden aan 3D-tekenen en coderen? Het kan! Met Tinkercad Codeblokken. Een nieuwe omgeving binnen Tinkercad waarin leerlingen hun 3D-ontwerpen kunnen coderen.

In Tinkercad Codeblokken maken hun 3D-ontwerpen door middel van codeblokken. Er zijn blokken voor een aantal standaard geometrische vormen (kubus, cilinder, piramide, bol et cetera). Daarnaast zijn er codeblokken waarmee je de figuren aan kunt passen waardoor je in principe alle denkbare modellen kan maken.

Tinkercad Codeblokken is geschikt voor kinderen vanaf 8/9 jaar. Heb je als (jong)volwassene geen ervaring met coderen, dan is Tinkercad Codeblokken ook een hele goede start.

In deze cursus behandelen we de basis van Tinkercad Codeblokken. We behandelen hoe je een account aanmaakt als leerkracht, de basis van coderen met codeblokken in Tinkercad en we bieden een aantal lessen die je zo in de klas kunt gebruiken.

Leerdoelen

  • Je leert wat Tinkercad Codeblokken is en waarom je het zou gebruiken.
  • Je leert hoe je een leraren en leerlingenaccounts aan kunt maken in Tinkercad.
  • Je leert hoe de ontwerpomgeving van Tinkercad Codeblokken eruit ziet en wat waarvoor dient.
  • Je leert de basis van ontwerpen in Tinkercad Codeblokken.
  • Je leert hoe je ontwerpen in Tinkercad Codeblokken kunt verwerken en opslaan.
  • Je leert hoe je les kunt geven in Tinkercad Codeblokken (inclusief door ons beschikbaar gesteld lesmateriaal).

Details