Aan de slag met Virtual Reality

Aan de slag met Virtual Reality

Virtual Reality (VR) creëert nieuwe mogelijkheden om het onderwijs te verrijken. Je kunt leerlingen middels VR een levendige ervaring geven van moeilijke onderwerpen. Gebruik VR bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuwe onderwerp, of als ondersteuning bij een gedetailleerde uitleg. Zo kun je een tour door ons zonnestelsel maken, of de processen in een plantencel onderzoeken.

In een virtuele wereld kun je allerlei onderwerpen van verschillende kanten bestuderen en er letterlijk induiken. Zo maak je lastige concepten begrijpelijk en kun je leerlingen uitleg bieden die in 2D niet mogelijk is. Ook kunnen leerlingen tijdens een zelfstandige opdracht zelf een unieke ervaring maken met hun smartphone of een VR-bril.

Benieuwd naar de mogelijkheden van VR-onderwijs? Neem een abonnement en ontdek alles over vR, TeachVR en CosSpaces.

Leeftijd: 10-16 jaar

Doelgroep: PO bovenbouw en VO

Niveau: beginnend en gevorderd

Onderwerpen: Virtual Reality, Programmeren en lesvoorbeelden

Benodigdheden: Virtual Reality set of Smartphone met houder, TeachVR en/of CoSpaces (proef)licentie

DSC_0169-1
bart

Bart de Jong

VR Expert

Aan de slag met Virtual Reality

Wil je jouw leerlingen goed voorbereiden op de toekomst? Ga aan de slag met digitale vaardigheden door middel van Virtual Reality. Succes en plezier gegarandeerd! Ontdek met onze lessen de meerwaarde van Virtual Reality in het klaslokaal. Praktische lessen geschikt voor leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs als in het voortgezet onderwijs.

Overzicht cursussen binnen dit abonnement

Vragen en Antwoorden

Heb je een VR set nodig voor deze cursus?

Voor enkele cursus onderdelen heb je geen VR set nodig, zoals de cursus Virtual Reality in de klas. Wil je het maximale uit de cursussen halen, dan is een VR set of een smartphone met VR houder noodzakelijk.

Welke VR sets ondersteunen jullie in deze cursus?

In principe kun je, ongeacht je merk VR-set, met de inhoud van deze cursussen uit de voeten. Let wel op dat sommige apps niet op alle VR sets beschikbaar zijn.

 

Waar kan ik een goede VR set vinden?

Wij verwijzen je graag naar de webshop van WisMon.

Heb ik software nodig voor deze cursus?

Tijdens deze cursus werken wij met CoSpaces en TeachVR. Beide platforms zijn beschikbaar in de browser. Je hoeft dus niets te downloaden of installeren.

Hoe ziet het lesmateriaal er uit?

Het lesmateriaal bestaat uit informatie voor de leerkracht en lesbrieven die je kunt uitprinten voor leerlingen. Soms aangevuld met filmpjes die de leerkracht kan tonen op het digibord.

Ik heb zelf een lesidee. Kan dat op deze website?

Jazeker. Stuur je zelfgemaakte lesmateriaal naar ons op en wij beoordelen of dit geschikt is voor op deze website.

Kunnen leerlingen ook inloggen op deze website?

Nee, al onze cursussen zijn gemaakt om de leerkracht te ondersteunen in het lesgeven van 3D-printen, Robotica & Programmeren e.d. Het is niet de bedoeling dat leerlingen inloggen met het account van de leerkracht.

Bieden jullie ook ondersteuning?

Jazeker. Neem contact met ons op via het contactformulier en een coach van WisMon neemt contact met je op om al je vragen te beantwoorden rondom Virtual Reality.